FACT domotica
start nieuws domotica Projecten contact


            Française

Touchscreens
Deur telefonie
Inhoud


Portfolio

Het is te veel om op te noemen! In dit deel zijn we dan ook altijd druk bezig!
Alles zullen we niet vermelden maar wel de leukste projecten en van wie we toestemming
krijgen natuurlijk! De adressen vermelden we niet ivm privacy en omdat het meestal om beveiligde objecten gaat!KNX iPadAcademisch ziekenhuis

In een van de grootste ziekenhuizen van Nederland dat overgaat naar het beste open protocol ter wereld mogen wij een systeem van ons integreren. We controleren en sturen de verlichting, audio, video en heel veel Dali.

In het pand wordt gebruik gemaakt van LCD wanden, deze zijn doorzichtig zoals gewoon glas en naar wens van de verpleging of patiënt te verduisteren zodat men er niet meer door heen kan kijken. De bediening van verpleging of calamiteiten gaat allemaal via ons protocol. Voor service hebben we een tool ontwikkeld waar men de status van alle gekoppelde apparatuur kan bekijken waardoor men niet bij een bed hoeft te komen.

FACT domotica ziekenhuis


Ziekenhuis domoticaLandhuis Groningen

Modern maar toch een traditioneel pand met een rieten zadeldak en wand bekleding.
Dit pand is onafhankelijk van aardgas en heeft een enorm hoge isolatie waarde.
De uitdaging voor ons was om een zo volledig mogelijke installatie te bouwen die niet in het zicht viel.
Rationeel energieverbruik of ecologisch en economisch verantwoord omgaan met verschillende energiebronnen door eenvoudig zones of de volledige woning naar ECO stand om te schakelen. Alle systemen op elkaar afstemmen in functie van de behoeften en vanuit één bediening.
Geen aparte bediening dus voor koeling en verwarming maar één ingestelde temperatuur en een intelligente omschakeling tussen koelen en verwarmen een volledig hybride systeem.
Door de integratie van andere systemen in de woning kan de klimaatregeling bijvoorbeeld worden uitgeschakeld indien er een venster of deur blijft open staan.
Door het plaatsen van CO2 en vochtsensoren is het ventilatiesysteem een intelligent vraag gestuurd systeem. De zonwering regelen we zodanig dat in de winter de zonnewarmte optimaal gebruikt wordt om de woning op te warmen en in de zomer de zon af te schermen zodat de woning lekker koel blijft. Dit alles natuurlijk weer met onze eenvoudige en gebruikers vriendelijke iPad en iPhone visualisatie met veel tijdklokken en settings.

FACT domotica FACT domotica FACT domotica


School domoticaKantoor pand met bedrijfshal (1.660 m² hal, 1.690 m² kantoor).

Voor een bedrijf wat wereldwijd actief is met “smart robotics”, waardoor ze niet-repetitieve taken kunnen uitvoeren in de zware metaal industrie.
Kantoorpand 3 etages met erachter een bedijfshal en daarachter een magazijn met een traininglokaal, testruimte met omkleedruimte.

Wat systeem gegevens op een rij;

- 720 Dali lichtbronnen met een dag/nacht lichtregeling waar het een besparing oplevert.
- 62 datapunten van de beveiliging installatie
- 182 datapunten van de Modbus klimaat regeling van €1,2 mil Koeling, verwarmen en ventilatie
- 8 deurentree (sluitplaten) en 5 overhead poorten
- 2 grote hekwerken die toegang tot het terrein geven
- 12 Camera’s voor de bewaking van het terrein
- 3 server ruimtes met temperatuur bewaking en een extra airco unit
- 1 lift gekoppeld met een storing melding
- 62 zonwering op temperatuur en dag/nacht sturing

Bediening
- 5 schakelaars bedrijfs hal
- 22 iPads
- 60 iPhones
- meerdere pc's

Meerdere timers om altijd de juiste lichtsfeer te hebben, maar12 aanwezigheid melders. Voor de vergaderzalen is er op de iPad een agenda te zien, geïntegreerd in de visualisatie. Nagenoeg alle lichtpunten zijn te dimmen. en nog heel veel javascript programmering!

FACT domotica FACT domotica


Modbus domoticaLeeftijd bestendige woning

Waanzinnig mooie bungalow in het zonnige zuiden.
Er zitten maar 2 schakelaars in de woning en dat is bij de voordeur en in de badkamer voor de rest zitten er geen schakelaars in dit pand. We hebben gebruik gemaakt van Dali lichtbronnen van Italiaans design die in iedere gewenste lichtsfeer zijn op te roepen.
Verder zijn de gordijnen/zonwering volledig geautomatiseerd, dit betekent dat deze volledig zelfstandig open en dicht gaan, de zon weren bij sterke zon en bij warme dagen de woning koel houden. In samenwerking met de vitrage houdt de volledige hybride verwarming/koeling het pand op de juiste temperatuur. De slimme ventilatie slaat het s'nachts net wat rustiger aan waardoor het muis stil is.
De voordeur en de poort die toegang tot de woning geeft zijn volledig geautomatiseerd en natuurlijk ook de design gashaard.

Alle boven genoemde functies zijn te bedienen met een iPad iPhone of een ander smart apparaat en natuurlijk is ook de bewaking en de Sonos met de deurintercom te bedienen vanaf diverse apparaten. Al met al een zeer slimme woning die meer dan klaar is voor de toekomst.

FACT domotica FACT domotica FACT domotica


School domoticaBrede school

Nieuwbouw project waar veel kinderen een mooie tijd zullen beleven,waarin o.a. twee basisscholen, een peuterspeelzaal, kinderopvang en sportzalen een plek krijgen.
Wij hebben hier een sturing van de verlichting, zonwering en een koppeling met de Modbus klimaat regeling mogen realiseren.

Het totaal is te bedienen vanaf 2 grote touchscreens, tevens is ook de mogelijkheid om met een tablet of smartphone de installatie te controleren of te bedienen.
Praktisch aan deze installatie is dat aan de hand van diverse tijdklokken een bepaalde functionele verlichting gestuurd kan worden waardoor het pand altijd op de juiste manier verlicht is.

FACT domoticaSchool domoticaFlinke upgrade voor een jaren 70 woning

Een voormalig behoorlijk verouderd pand heeft een flinke opknapbeurt gehad naar een woning van de 20ste eeuw met alles erop en eraan wat men kan verwachten.
De gehele CV, warmte winning, airco sturing werkt over de domotica installatie. Alle gordijnen werken bij afwezigheid volledig automatisch en de zware lamellen zoals op de foto's te zien werken op regenval (zeker boven het terras) en op schemering voor de ramen.

In dit pand zijn Berker BI.Q tasters toegepast zonder display, de temperaturen zijn af te lezen van een plattegrond in onze visualisatie op de iPad en op de schakelaars met display voor iedere ruimte apart. Buiten het klimaat, de verlichting, de lamellen en de gashaard is ook de audio en media omgetoverd naar een home-cinema met alles via één app te bedienen op de iPad's en iPhone's. Afstand bedieningen zijn hier niet meer nodig!

FACT domoticavisualisatie FACT 1


overkapping lamellenEerste verdediging Kasteel Hoensbroek van de 13de eeuw

Een bijgebouw van kasteel Hoensbroek dat vroeger de sluipschutters dekking bood en het kasteel kon waarschuwen voor gevaar. Na een tijdreis van een 700 jaar werd het omgetoverd tot een hyper modern pand voorzien van maximaal comfort met behulp van KNX domotica een inpandig zwembad, sport ruimte, sauna en alles wat wenselijk is. Met Elektrobedrijf Brüll Elektro wederom een mooi project neergezet.

In dit pand zijn Gira tasters toegepast zonder display, de temperaturen zijn af te lezen van een plattegrond in onze visualisatie voor iedere ruimte apart. De klant kan zijn scènes programmeren en verlichting sturen vanaf de iPad. Bijzonder aan dit project is dat de kern oeroud is en rondom modern met veel glas en strak stucwerk afgewerkt is. Voorheen was er een boerderij die afgebroken is en het oude deel was een stal waar varkens en koeien stonden, in het oude deel zijn zo minimaal mogelijk schakelaars en wandcontact dozen geplaatst om het geheel niet te ontdoen van zijn schoonheid.

FACT domoticavisualisatie Berker


Gira kasteelRexel Hagemeyer Kerkrade

In samenwerking met elektrobedrijf IGZ BV is er een showroom "experience centre" gerealiseerd met diverse disciplines. Uitgegaan zijn we van 3 merken KNX producten Hager/Berker, ABB en Jung. De lichttechnicus binnen Rexel Hagemeyer heeft zich los gelaten op het project en fraaie verlichting geselecteerd om in de ruimtes te gebruiken. Ook diverse sturingen zoals Dali en 1-10V gekoppeld aan KNX is er te aanschouwen. Diverse touchscreens en een leuke server zodat via een telefoon of tablet de installatie te sturen en te controleren is. Bezichtiging is tijdens openingsuren van Rexel mogelijk!

Rexel hagemeyeraardwarmte Hager


experience centreWoonhuis Echt

Met bouwadviseur Jos Wagemans heeft FACT domotica een hightech woning gerealiseerd met nagenoeg nul energieverbruik. Wij sturen de screens, ventilatie, verwarming, koeling en natuurlijk de verlichting. Het geheel is te bedienen met schakelaars, smart room controllers en iPad's. Alleen met de nodige metingen binnen en buiten kan men een woning realiseren die meer dan voldoet aan de huidige maatstaven! Informeer snel bij ons wat er nodig is!

0 energie verbruikaardwarmteaardwarmte


energie zuinigwoning Nuth

Van buitenaf een normale woning en van binnen een en al luxe en comfort. Deze woning in Nuth is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van KNX domotica. Een glazen aanraakscherm voor de temperatuur, verlichting en screens. Ook is er feedback op de schakelaars (je kunt op de schakelaar zien of er buiten nog licht aan is of dat de garagepoort nog open staat. Eveneens gekoppeld is een multiroom systeem met multimedia wat via een NAS de video en muziek afspeelt. Op diverse plekken is het volume afzonderlijk te regelen met overal de zelfde muziek of een andere keukze geheel naar de wens van de bewoner. TV bediening en audio zitten op de ipad naast de sfeer instellingen van de verlichting. In de woonkamer is alleen een scherm en speakers te zien, geen kabels en geen verdere apparatuur. Alles te bedienen met een centraal systeem een iPad en een iPhone voorzien met de visualisatie van FACT domotica!KNX ipadHerenhuis Puth

Een zeer ruim van opzet herenhuis met liefde voor detail in oude stijl opgebouwd. De woning is voorzien van een domotica systeem dat te sturen is via iPad en iPhone. Het bijzondere aan deze woning is dat er vloer en muur verwarming geinstalleerd is met als basis warmtebron grond water.KNX FACTRenovatie project

Met de eerste en heel prettige samenwerking met BRÜLL elektro in Voerendaal, deze kunnen wij ten zeerste aanraden voor uw nieuwbouw of renovatie!
Een renovatie van een mooi pand, voorzien van multimedia audio van Sonos, en een Gira KNX systeem met alle rolluiken, traploos bediening van een Druh tunnel haard en uiteraard de verlichting gekoppeld. Dit alles is te besturen via Gira schakellaars en natuurlijk een visualisatie op de iPad.

KNX iPadKNX iPadKantoorpand Nuth

Een kantoorpand dat is voorzien van hedendaagse techniek, met een goede beveiliging en alarmering. Het pand is voorzien van een geautomatiseerd licht systeem en koppeling met de beveiliging en telecom. In deze toepassing is gekozen voor een Hager KNX systeem met volledige IP en Voip toegang.KNX FACTHoekwoning Geleen

Een zeer uitzonderlijk project, want van buiten is dit een normale woning. Bij het betreden van de woning waan je je meteen in een andere wereld. FACT heeft in deze een bijdrage mogen doen in de vorm van een volledig domotica systeem en beveiliging. Het domotica systeem is gekoppeld aan een grote Pronto TSU9800 en een iPad. De Pronto hangt aan de wand en de iPad is natuurlijk om mee te nemen door het pand. De eigenaar zelf zit in de ICT en heeft hier dan ook goed nagedacht over alle toegevoegde techniek die aanwezig is.KNX FACTBoerderij van 1700

Een boerderij van 1700 in het mooie Limburgse land bij Valkenburg. Deze is voorzien van een EIB/KNX installatie. Een mooi atelier voorzien van 18 dimgroepen, iedere groep apart te bedienen via een iPad. Keuken, toilet, binnenhof tuin stal etc.
De functionaliteit van de B&O installatie kan worden overgenomen door de iPad. De bewoners gebruiken 2 iPads en zijn razend enthousiast over de installatie. Ze hoeven immers niet meer de ruimtes door te lopen om te kijken of ergens een lichtpunt ingeschakeld is, alles is naar behoefte te schakelen. Dit project was in samenwerking met Henk Knols Electro gerealiseerd, tevens was het project genomineerd voor de KNX awards 2011!

FACT domoticaDomotica iPadIsrael jacht, Sofia II

Een luxe hoge snelheid jacht van Moonen Yachts, met een 4 zone audio systeem van
Russound 6.6, Onkyo eindtrappen, NAS gekoppeld aan popcorn streamers enz.
Ieder vertrek is uitgevoerd met Loewe scherm en streaming mogelijkheid via het snelle netwerk, media, elektrische gordijnen en screens.
Dit alles te bedienen via onze touchscreen. Als men op een dek onder het genot van een cocktail is kan men per dek de muziek keuze en geluidsterkte via onze touchscreens bedienen, en alle overige functies. Totaal uitgevoerd met 8 extenders en 5 wifi touchscreens! Als extraatje op een jacht van 10 mil. mag dat ook wel!EIB jachtNieuwbouw NUTH

Met veel trots hebben we een waanzinnig mooi project opgeleverd in Nuth. Een woning volledig geautomatiseerd met 32 EIB/KNX modules, temperatuur regeling, verlichting, audio en video!
De beveiliging gekoppeld en natuurlijk scenario’s geprogrammeerd.

Alles te bedienen via de Pronto of gewoon met een schakelaar. Natuurlijk is een volledig weerstation en het actuele weer ook standaard geïnstalleerd!
Rechts ziet u een foto van de meterkast.EIB woningBrandweerkazerne Thorn

In samenwerking met Hees electro techniek Echt en de goede service van M.Waltmans van Elektrokern hebben we hier een leuk project gerealiseerd. Een KNX installatie om het gehele pand duurzaam te sturen. Rechts ziet u een afbeelding van het pand dat klaar is voor de toekomst!KNX brandweer kazerneIn Belgie gelegen kliniek

Net even over de grens, een waanzinnig mooi zoutbad en sport ruimte bij een landhuis. FACT heeft in dit project z'n bijdragen geleverd met een EIB/KNX systeem van ABB en een bedien paneel van Philips. Met tevens de bediening van een B&O installatie geïntegreerd.Philips ProntoWoonhuis Vaesrade

Nieuwbouw project te Vaesrade, een zeer mooi vrijstaand pand met legio FACT toepassingen. Aangezien het een nieuwbouwproject is konden we met de elektromonteur alles goed afspreken. Het pand is voorzien van temperatuurmetingen in diverse ruimtes, zelfs in de meterkast! De temperatuur wordt door ons professioneel stuurblok gecontroleerd en gestuurd, de waardes zijn af te lezen en te sturen via internet de touchscreen en met behulp van een gewone LED tv. Bij het verlaten van de woning gaat het licht uit temperatuur omlaag media uit en het alarm aan. Bij thuiskomst zal het systeem de muziek aan sturen en als nodig looppaden verlichting en het huis verder verlichten en natuurlijk het alarm uit schakelen. Ook het mediasysteem is volledig geïntegreerd in onze touchscreen, van apparatuur is niks te zien (zoals u op de foto ziet) en de keuze van foto's, tv, weersverwachting, verlichting regionaal nieuws, temperatuur in en rond de woning is van de touchscreen af te lezen! Zoals u dat gewent bent van FACT!EIB/KNX System IntegratorAppartement Heerlen centrum

Appartement in Heerlen centrum. Na een gedegen planning hebben we behoorlijk wat techniek in dit appartement gestopt, de woning weet wanneer iemand thuis is en wanneer er een indringer is. Het systeem past temperatuur en verlichting aan aan de hand van deze parameters. Bij schemering zal het systeem de gordijnen dichtdoen en de verlichting laten opkomen. Alle schakelaars zijn verwijderd en de bediening van licht temperatuur en gordijnen gebeuren via een draagbaar touchscreen. Onlangs heb ik nog met de bewoners gesproken en wat blijkt, ze zetten het alarm aan en uit en de rest laten ze het systeem regelen, van verlichting tot klimaat tot muziek, ze schakelen wel zelf van radio naar tv. Maar de radio staat doorgaans aan, bij het op staan wordt deze dan ook automatisch in geschakeld. Bij thuiskomst van een van de bewoners wordt de muziek gespeeld die deze graag hoort.

Bekijk deze foto eens goed, geen schakelaar te bekennen ondanks dat er behoorlijk wat in de meterkast zit!KNX in Heerlen
Bungalow Maastricht

Volledig domotica systeem in hogere sferen in Maastricht! Met de diverse touchscreens 1 grote wandmontage in de woonkamer en een in de keuken en een kleinere mobiele is het mogelijk om het nieuws te lezen de weersvoorspelling te bekijken muziekserver te bedienen, radio, DVD, TV, verlichting, gordijnen en vele senario's. Hier hebben we onze eigen FACT HV pro stuurunit gebruikt die bij thuiskomst de favoriete muziek van de bewoner (of later het nieuws op TV) ten gehore brengt. Ook de toegangscontrole wordt door de unit gestuurd.FACT domotica


Hier volgt een opsomming van gerealiseerde projecten; PA systeem; Leeuwenborgh opleidingen, Volledige controle op afstand voor oudere; Wooncomplex Eindhoven, Herenhuis Venlo volledig domotica systeem & multimedia gekoppeld aan B&O, Woonhuis Sittard, herenhuis Nuth, twee onder een kap Gulpen, boerderij Hulsberg, bungalow Hoensbroek, Kasteel Wijnandsrade, villa Beek, bedrijfspand de Koumen Hoensbroek, bedrijfspand Kerkrade, appartementen Valkenburg, appartement Maastricht, woonhuis Amsterdam, villa Lanaken B, woonhuis cq bedrijfspand Heerlen, diverse woningen Nuth, bungalow Echt, woonhuis Amstenrade, wooncomplex Maastricht, woonhuis Nuth, villa Landgraaf, pand Brunssum, appartement Maasbracht, woonhuis Schinnen, villa Nuth, café Nuth, villa Landgraaf, winkelpand Nuth, woonhuis Voerendaal, vrijstaand woonhuis Nuth, pand Lotbroek Hoensbroek, winkel Stein, twee onder een kap Amstenrade, bungalow Hillensberg D, winkelpand Kerkrade, woonhuis Kerkrade, villa Luik B, Woonhuis Schimmert, Herberg Voerendaal, project ontwikkelaar Nuth, 5 maal woonhuis Breberen (project ontwikkelaar), pand Meerssen, woonhuis Randsdaal, sportschool & privé woning Heerlen, bungalow Schinnen, woonhuis Urmond, woonhuis Voerendaal, villa Stein, woonstudio Maastricht, bedrijfspand Voerendaal, etc. etc.Maak snel een vrijblijvende afspraak met ons om de mogelijkheden te bespreken!
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan ICT@per-fact.nl.

Copyright © 2005-2018 FACT domotica │ DisclamerSitemap Over onsOnze doelstelling

Domotica

FACT domotica

inhoud >>

start >>