Verwarmen en koelen

Verwarmen, koelen en klimaatbeheersing zijn niet meer los te zien van het begrip energiebesparing. 
Des te belangrijker is het dat de temperatuur in ruimtes onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden.
Met een systeem van ons heeft u verschillende mogelijkheden op het gebied van temperatuurregelingen. Zowel koelen als verwarmen en ventileren kunnen worden geïntegreerd in één systeem. Aansturen gaat naar keuze automatisch of handmatig; automatisch kan op basis van aanwezigheid, tijd of overige condities, zoals bijvoorbeeld het openen van ramen. 
Door de modulaire opzet en de KNX-wereldstandaard kunnen deze componenten probleemloos gecombineerd worden met professionele boiler- en warmtepompregelsystemen die meerdere ruimtes verzorgen.

Een correcte klimaatinstallatie is meer dan alleen verwarmen! Koeling en ventilatie zijn ook een belangrijk onderdeel van een aangenaam binnenklimaat. Het binnenklimaat is een lang onderschat fenomeen voor uw werknemers, arbeidsproductiviteit en uw leefomgeving. Een perfect binnenklimaat draagt bij aan optimale prestaties. Ons advies met betrekking tot klimaatbeheer is gebonden aan andere technische en externe processen die plaatsvinden in en rond het gebouw. We zijn altijd op zoek naar de juiste mix tussen duurzame en traditionele energie, energiebesparing en gebruiksgemak.

 

Ventileren

Wist u dat we gemiddeld zo’n 70% van onze tijd tussen 4 muren doorbrengen? Dit lijkt misschien veel maar reken maar eens na. Overdag werken we binnen, ’s avonds leven we binnen en ’s nachts slapen we tussen 4 muren. Het grootste gedeelte van ons leven speelt zich dus binnen af. Op zich is er niks mis met binnen mits we wel goed ventileren. Door te ademen ontstaat CO2 de woning, daarnaast is vocht (door transpireren, koken en douchen) in huis niet alleen hinderlijk voor condens schimmelvorming en nare stoffen en geuren. De kans op gezondheidsklachten door een verminderde luchtkwaliteit (verhoogde -concentratie) is groot. Om gezonde lucht in uw woning te hebben is het dus belangrijk om te ventileren. Even een raampje open zetten heeft een kort effect. Op het moment dat u het raam sluit is de frisse buitenlucht alweer verdwenen. Het is dus belangrijk om 24 uur per dag te ventileren. Bij onze systemen communiceert de ventilatie met de buitentemperatuur, binnentemperatuur, de verwachting, luchtvochtigheid en de huiselijke situatie qua bezetting. De ideale sturing, informeer snel naar wat de mogelijkheden zijn.