FACT domotica bouwt aan de toekomst!

CICERO ZORGGROEP

Cicero Zorggroep is een toonaangevende en vernieuwende zorgverlener voor ouderen in Zuid-Limburg. Met 14 locaties en een breed aanbod aan zorgdiensten. In samenwerking met Lejeune Multi Electra hebben we voor Cicero een intelligente sturing voor de verlichting mogen ontwerpen. Hierin hebben we ook gewerkt met tunable white verlichting.

In deze zorginstelling heeft FACT domotica een sturing ontworpen die een variabele wittint gebruikt om het ritme van daglicht na te bootsen of te versterken (zie wolkenplafond in de foto’s). We noemen dit ook wel “daglichtsturing” of “daglichtregeling”. De daglichtsturing verschuift volledig automatisch. Voordelen zijn; een aangename en natuurlijke verlichtingsomgeving, wat het comfort verhoogt en de productiviteit van de  bewoners verbetert.

Cicero Zorggroep hanteert “Cliënt Centraal” als uitgangspunt. Dit betekent dat Cicero zo veel mogelijk tegemoet komt aan de wensen van haar cliënten, binnen de beschikbare mogelijkheden. Het betekent ook dat er goede wederzijdse afspraken worden gemaakt over de wensen van de cliënt op het gebied van bijvoorbeeld het zo lang mogelijk voeren van de regie over het eigen leven en de mogelijke gevolgen daarvan voor de cliënt en zijn familie.

KNX
KNX

 

Stayokay hotels

Een pareltje aan de Maas! Stayokay Maastricht ligt op een perfecte locatie: schitterend aan de Maas en op loopafstand van de stad. Hier heeft FACT domotica een waanzinnig mooie Dali lichtsturing mogen realiseren. De door Fact domotica ontwikkelde visualisatie is geschikt voor een telefoon, pc en/of tablet die naadloos aansluit bij de behoefte van Stayokay.

IN HET HOSTEL

Stayokay Maastricht straalt een en al vrolijkheid uit! Na een actieve of culturele dag kun je heerlijk relaxen in de hippe lounge van The 5th. Op het terras aan het water geniet je van een verfrissend drankje of een heerlijke barbecue. Overnacht betaalbaar in een privékamer of een gedeelde kamer met eigen badkamer. Ook heeft het hostel diverse zalen waar regelmatig evenementen plaatsvinden.

De verlichting bij Stayokay is effiecienter en duurzaam. Waar je ook bent, je ziet precies wat iets verbruikt en wat niet. De lichtgroepen worden industrieel gestuurd en de branduren worden gemeten waardoor de service tijdig gepland kan worden.

De verlichting kan men bedienen met een pc/tablet/smartphone en op gewenste tijden die de klant zelf kan instellen. De klant kan zelf bepaalde ingestelde sferen opslaan die op gewenste tijden (met een agenda) weer opgeroepen kan worden. Alles optimaal geautomatiseerd! De vergaderruimtes zijn voorzien van ideale verlichting voor presentaties en vergaderingen.

FACT KNX
Dali

Slimme oplossingen van FACT domotica

 

Academisch ziekenhuis

In een van de grootste ziekenhuizen van Nederland dat overgaat naar het beste open protocol ter wereld mogen wij een systeem van ons integreren. We controleren en sturen de verlichting, audio, video en heel veel Dali.

In het pand wordt gebruik gemaakt van LCD wanden, deze zijn doorzichtig zoals gewoon glas en naar wens van de verpleging of patiënt te verduisteren zodat men er niet meer door heen kan kijken. De bediening van verpleging of calamiteiten gaat allemaal via ons protocol. Voor service hebben we een tool ontwikkeld waar men de status van alle gekoppelde apparatuur kan bekijken waardoor men niet bij een bed hoeft te komen.

Landhuis Groningen

Modern maar toch een traditioneel pand met een rieten zadeldak en wand bekleding.
Dit pand is onafhankelijk van aardgas en heeft een enorm hoge isolatie waarde.
De uitdaging voor ons was om een zo volledig mogelijke installatie te bouwen die niet in het zicht viel.
Rationeel energieverbruik of ecologisch en economisch verantwoord omgaan met verschillende energiebronnen door eenvoudig zones of de volledige woning naar ECO stand om te schakelen. Alle systemen op elkaar afstemmen in functie van de behoeften en vanuit één bediening.

Geen aparte bediening dus voor koeling en verwarming maar één ingestelde temperatuur en een intelligente omschakeling tussen koelen en verwarmen een volledig hybride systeem.
Door de integratie van andere systemen in de woning kan de klimaatregeling bijvoorbeeld worden uitgeschakeld indien er een venster of deur blijft open staan.
  
Door het plaatsen van CO2 en vochtsensoren is het ventilatiesysteem een intelligent vraag gestuurd systeem. De zonwering regelen we zodanig dat in de winter de zonnewarmte optimaal gebruikt wordt om de woning op te warmen en in de zomer de zon af te schermen zodat de woning lekker koel blijft. Dit alles natuurlijk weer met onze eenvoudige en gebruikers vriendelijke iPad en iPhone visualisatie met veel tijdklokken en settings.

Visualisatie

Kantoor pand met bedrijfshal (1.660 m² hal, 1.690 m² kantoor).

Voor een bedrijf wat wereldwijd actief is met “smart robotics”, waardoor ze niet-repetitieve taken kunnen uitvoeren in de zware metaal industrie.
Kantoorpand 3 etages met erachter een bedijfshal en daarachter een magazijn met een traininglokaal, testruimte met omkleedruimte.

Wat systeem gegevens op een rij;

– 720 Dali lichtbronnen met een dag/nacht lichtregeling waar het een besparing oplevert.
– 62 datapunten van de beveiliging installatie
– 182 datapunten van de Modbus klimaat regeling van €1,2 mil Koeling, verwarmen en ventilatie
– 8 deurentree (sluitplaten) en 5 overhead poorten
– 2 grote hekwerken die toegang tot het terrein geven
– 12 Camera’s voor de bewaking van het terrein
– 3 server ruimtes met temperatuur bewaking en een extra airco unit
– 1 lift gekoppeld met een storing melding
– 62 zonwering op temperatuur en dag/nacht sturing

Bediening
– 5 schakelaars bedrijfs hal
– 22 iPads
– 60 iPhones
– meerdere pc’s

Meerdere timers om altijd de juiste lichtsfeer te hebben, maar12 aanwezigheid melders. Voor de vergaderzalen is er op de iPad een agenda te zien, geïntegreerd in de visualisatie. Nagenoeg alle lichtpunten zijn te dimmen. en nog heel veel javascript programmering!

Leeftijd bestendige woning

Waanzinnig mooie bungalow in het zonnige zuiden. 
Er zitten maar 2 schakelaars in de woning en dat is bij de voordeur en in de badkamer voor de rest zitten er geen schakelaars in dit pand. We hebben gebruik gemaakt van Dali lichtbronnen van Italiaans design die in iedere gewenste lichtsfeer zijn op te roepen. 
Verder zijn de gordijnen/zonwering volledig geautomatiseerd, dit betekent dat deze volledig zelfstandig open en dicht gaan, de zon weren bij sterke zon en bij warme dagen de woning koel houden. In samenwerking met de vitrage houdt de volledige hybride verwarming/koeling het pand op de juiste temperatuur. De slimme ventilatie slaat het s’nachts net wat rustiger aan waardoor het muisstil is. 
De voordeur en de poort die toegang tot de woning geeft zijn volledig geautomatiseerd en natuurlijk ook de design gashaard. 

Alle boven genoemde functies zijn te bedienen met een iPad iPhone of een ander smart apparaat en natuurlijk is ook de bewaking en de Sonos met de deurintercom te bedienen vanaf diverse apparaten. Al met al een zeer slimme woning die meer dan klaar is voor de toekomst.

Leeftijd bestendige woning
Leeftijd bestendige woning

Israel jacht, Sofia II

Een luxe hoge snelheid jacht van Moonen Yachts, met een 4 zone audio systeem van 
Russound 6.6, Onkyo eindtrappen, NAS gekoppeld aan popcorn streamers enz. 
Ieder vertrek is uitgevoerd met Loewe scherm en streaming mogelijkheid via het snelle netwerk, media, elektrische gordijnen en screens. 
Dit alles te bedienen via onze touchscreen. Als men op een dek onder het genot van een cocktail is kan men per dek de muziek keuze en geluidsterkte via onze touchscreens bedienen, en alle overige functies. Totaal uitgevoerd met 8 extenders en 5 wifi touchscreens! Als extraatje op een jacht van 10 mil. mag dat ook wel!

Brede school

Nieuwbouw project waar veel kinderen een mooie tijd zullen beleven,waarin o.a. twee basisscholen, een peuterspeelzaal, kinderopvang en sportzalen een plek krijgen.
Wij hebben hier een sturing van de verlichting, zonwering en een koppeling met de Modbus klimaat regeling mogen realiseren.

Het totaal is te bedienen vanaf 2 grote touchscreens, tevens is ook de mogelijkheid om met een tablet of smartphone de installatie te controleren of te bedienen.
Praktisch aan deze installatie is dat aan de hand van diverse tijdklokken een bepaalde functionele verlichting gestuurd kan worden waardoor het pand altijd op de juiste manier verlicht is.

FACT school
FACT school

Hier volgt een opsomming van gerealiseerde projecten; – PA systeem; Leeuwenborgh opleidingen, Volledige controle op afstand voor oudere; Wooncomplex Eindhoven, Herenhuis Venlo volledig domotica systeem & multimedia gekoppeld aan B&O, Woonhuis Sittard, herenhuis Nuth, twee onder een kap Gulpen, boerderij Hulsberg, bungalow Hoensbroek, Kasteel Wijnandsrade, villa Beek, bedrijfspand de Koumen Hoensbroek, bedrijfspand Kerkrade, appartementen Valkenburg, appartement Maastricht, woonhuis Amsterdam, villa Lanaken B, woonhuis cq bedrijfspand Heerlen, diverse woningen Nuth, bungalow Echt, woonhuis Amstenrade, wooncomplex Maastricht, woonhuis Nuth, villa Landgraaf, pand Brunssum, appartement Maasbracht, woonhuis Schinnen, villa Nuth, café Nuth, villa Landgraaf, winkelpand Nuth, woonhuis Voerendaal, vrijstaand woonhuis Nuth, pand Lotbroek Hoensbroek, winkel Stein, twee onder een kap Amstenrade, bungalow Hillensberg D, winkelpand Kerkrade, woonhuis Kerkrade, villa Luik B, Woonhuis Schimmert, Herberg Voerendaal, project ontwikkelaar Nuth, 5 maal woonhuis Breberen (project ontwikkelaar), pand Meerssen, woonhuis Randsdaal, sportschool & privé woning Heerlen, bungalow Schinnen, woonhuis Urmond, woonhuis Voerendaal, villa Stein, woonstudio Maastricht, bedrijfspand Voerendaal, etc. etc.