Zonwering en screens

In de hedendaagse gebouwen beheer techniek is een koppeling van de klimaatregeling met zonwering niet meer weg te denken. Hier is veel comfort en een flinke besparing te halen! Denk maar aan een automatische regeling met een licht- en temperatuursensor. Als de temperatuur oploopt, zakken de screens.
Handig, als je weet dat oververhitting een aandachtspunt is in goed geïsoleerde woningen met grote raampartijen.
Rolluiken daarentegen worden ’s avonds naar beneden gelaten of hooguit van een tijdsklok voorzien.”
Meer weten over de automatisatiemogelijkheden van screens?

Aangezien screens een vorm van zonnewering zijn, is hun hoofdtaak om de zon buiten te houden om zo voor een aangenaam binnenklimaat te zorgen en een goede spreiding van het buitenlicht .
Wie kiest voor rolluiken, kiest echter in de eerste plaats voor privacy.
Wij zien het rolluik dan ook als een afsluiter van de woning, terwijl een screen beschermt tegen de zonnewarmte.”

Totale duisternis bereik je alleen met rolluiken. Met screens kun je een ruimte overdag niet compleet donker maken. Ze blokkeren het licht namelijk maar gedeeltelijk.
Je kunt de hoeveelheid licht een beetje manipuleren met de perforatie en de kleur van het doek. Tenzij je echt kiest voor een verduisteringsdoek.

Rolluiken werpen niet alleen een fysieke (isolerende) buffer op, maar ook een isolerende.
“Ze scoren akoestisch en thermisch beter dan screens. De lamellen houden de koude buiten en creëren een laag stilstaande lucht tussen je ramen en rolluiken. Dat werkt isolerend, waardoor je minder moet stoken. Als isolatie voor jou een prioriteit is, let dan wel op dat de rolluikkast zelf ook goed geïsoleerd is en geen koudebrug vormt.
Om te isoleren zijn screens de slechtste keuze, het geperforeerde doek isoleerd niet en akkoestisch isoleert ook niet.

Bel of mail snel voor meer informatie!